GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Miben más a RENDSZERAKADÉMIA oktatása?

A családállítás eddigi megközelítési módja (klasszikus hellingeri) a mai világ kérdéseit boncolgatva olykor már kevésnek tűnik. Nem elég árnyalt, nem elég részletes, nem mindig ad választ például az életstratégiai (a saját életünk történéseivel összefüggő) kérdésekre.

Ezért a képzésünkbe folyamatosan beépítjük a legújabb tapasztalatokat, kutatási eredményeket és megtanítjuk a módszer legspeciálisabb technikáit is, illetve a világújdonságokat, hiszen a rendszerállítás nem tekinthető statikusnak, nagyon fiatal, folyamatosan fejlődő, formálódó módszer.

A Rendszerakadémia új megközelítése lehetőséget nyújt arra a képződőknek, hogy a rendszer(eke)t megfelelően értelmezzék, és felismerjék, mi, mivel, hogyan függ össze. Ez az új, friss szemlélet segíthet tehát megérteni az egyes törvények előzményeit, összefüggéseit, amivel az a rendszer, amiben családállítóként mozognunk kell, mostantól nem dogmatikus, hanem élő, használható, alkalmazható, és megtanulható rendszerré válik. 

Mi az a kötelező hospitálás, azaz saját élmény? 

Mindkét forma egyet jelent = részvétel a Rendszerakadémia oktatóinak külsős kliensekből álló csoportjaiban. 
Szakmai érv: Itt lehet megnézni élesben a tananyag gyakorlati alkalmazását, megtanulni a csoportvezetés alapjait, az időtényező figyelembe vételét, és még nagyon sok olyat, amelyek a védett hallgatói csoportokban nem biztos, hogy előkerülnek. 
Praktikum: A hospitálás alkalmával lehet saját témával is dolgozni, ám ez nem kötelező.
 
Mi az a tanulócsoport?
 
A Rendszerakadémia hallgatóiból álló csoport. Célja: az önálló állításvezetés megtanulása, gyakorlása. Itt a képződők témáit a társaik állítják, „védőhálóval”, azaz egy jelenlévő oktató szakmai felügyelete mellett.  Itt szerezhető meg az a szupervíziózott, vagyis teljesen önállóan vezetett, és a Rendszerakadémia jelenlévő oktatója által elfogadottnak minősített állítás, amely a záróvizsga feltétele.
  
Mennyibe kerül a képzés?
 
A Rendszerakadémia nettó óradíja továbbra is a legalacsonyabb Magyarországon. Ám ha valaki összeadogatja a kötelezően elvégzendő egységek díját, bizony tekintélyes összeget kap végeredménynek. Ami miatt nem érdemes összeadogatni: a képzésünk pénztárcához mérten ütemezhető, azaz mindig csak annyit kell kifizetni, amennyit az illető hallgató épp elvégzett. Lehetősége van szüneteltetni, majd később folytatni a tanulását, illetve úgy beosztani a kötelezően elvégzendő programokat, hogy gond nélkül finanszírozhassa.  
 
Főoldal / GYIK