Cikkek
3 PÁRKAPCSOLATI TÉVEDÉS, AMIRE RÁMEHET A BOLDOGSÁGOD    
2017. október 9.
Miért lesz olykor épp abból válóok, ami szépnek, és vonzónak tűnt a szerelem kezdeti szakaszában? A jó párkapcsolat két ember erős szövetsége. Saját nézőponttal, különböző vágyakkal, eltérő háttérrel, más természettel. De mi van akkor, ha az egyikük lelkét tudattalanul beprogramozott robotpilóta irányítja? Neked is lenne kérdésed a párkapcsolatodról? Hozd el hozzánk, ezen a hétvégén két csoportban is találhatsz választ rá. Október 14-én felfedezheted a tudattalanodban ható rejtett összefüggéseket. Október 15-én pedig azt tanulhatod meg, hogyan működtethető hosszú távon megfelelően egy párkapcsolat. Előtte azonban olvasd el a folytatásban Alíz, Réka és Zsuzsa tanulságos történetét. KATTINTS!

Olyan leszel amilyennek én akarlak

Gyuri szinte mindent megtalált Alízban, amire egy nőben vágyott: szépséget, jó humort, vagányságot, intelligenciát. Még az is tetszett neki, hogy a lány határozottan kiáll a véleménye mellett, és eredményesen képviseli az érdekeit. Alíz is hasonlóképpen gondolkodott kettőjükről, azzal a különbséggel, hogy szinte már az első héten pontos listát készített Gyuriról, mi mindenben kellene megváltoznia a fiúnak ahhoz, hogy számára valóban tökéletes társsá váljon.

Módszeresen kezdett hozzá a fiú átformálásához, előbb az öltözködését, majd a szabadidejét szabta át, néhány héttel később pedig a baráti körének rostálásába fogott. Ha pedig Gyuri valaminek nem akart megfelelni, Alíz hatalmas hisztit csapott, könnyek között vágta a párja fejéhez, hogy ő csak a legjobbat akarja neki, illetve kettőjüknek. Gyuri hat hónapig bírta a „kiképzőtábort". Szakított a lánnyal, aki még hosszú ideig hálatlan disznóként emlegette őt.

Bármit bevállalok, hogy megtarthassalak

Réka nem csupán azt tökélte el, hogy a szerelme mindent elvárását teljesíti, de még a ki nem mondott gondolatait is megpróbálta valóra váltani. Attilának elég volt például egy kósza megjegyzést tennie arra, hogy sok nőnek milyen jól áll a magassarkú cipő, Réka másnaptól csakis tűsarkokon tipegett mellette. Amikor felfedezte, hogy a vörös hajú nőket nézi meg az utcán a fiú, habozás nélkül beült egy fodrász székébe, hogy változtasson a hajszínén. Sőt, még a halételeket is legyűrte, noha korábban ki lehetett volna zavarni őt a világból, mondjuk egy halászlével. Amikor Attila szakított vele, Réka zokogva kérdezgette a miértet. A fiú azonban nem tudott megfelelő magyarázatott adni neki, csupán annyit mondott: egy valódi nővel szeretne együtt élni.     

Inkább elfutok, de nem hagyom kihasználni magam

Zsuzsa soha nem jutott el odáig, hogy egy férfi adja ki az útját. Éberen felfigyelt a legapróbb jelekre is, amelyek szerinte azt sugallták, a párja nem őszinte. A férfi még nem tett ugyan semmi olyat, amivel megbánthatná, de sosem lehet tudni. Jobb megelőző csapásokat mérni, mint megalázó helyzetbe kerülni – ez volt a lány filozófiája. Zsuzsa általában nem tudta meg, meddig tarhatott, és mit adott volna az adott párkapcsolata, hiszen az első gyanús helyzetnél lelépett. A legutolsó barátja volt egyébként a legkitartóbb, aki többször is utánament, újra és újra bebizonyította neki, hogy félelemből téved, és bizalmatlanságból értelmez félre szinte minden szót, és gesztust. Végül ez a fiú is feladta, és azzal búcsúzott el Zsuzsától: nagyon sajnálja, de a lány menthetetlen, egyedül fogja leélni az életét. 

Mindhárom lány segítséget kért…

Alíz azzal szembesült, hogy az édesapja mását próbálta megtalálni a férfiakban. Ezért próbálta átszabni és egy sablonnak megfeleltetni őket. Réka az elvált édesanyja sorsát próbálta elkerülni, amikor szinte mindent feladott magából azért, hogy megtarthassa az imádott férfit. Zsuzsára pedig a nagymamája története hatott, akit akkor csalt a férje – azaz Zsuzsa nagyapja –, amikor épp a lány édesanyjával volt terhes.

Mindhárman rájöttek arra a rejtett összefüggésre, amely a háttérből, a lelkük legmélyéről irányította, befolyásolta a viselkedésüket.

Alízt azóta eljegyezte egy olyan fiú, akire egy évvel ezelőtt rá sem nézett volna, hiszen szinte semmiben nem felel meg a lány korábbi elvárásainak. Most mégis maradéktalanul boldog mellette. Réka ismét farmerban, lapos talpú cipőkben jár, nem festeti a haját, és ha meghívja vacsorázni valaki, azt rendeli meg az étlapról, amit ő szeret. Nem akar többé olyan elvárásoknak megfelelni, amelyek valójában soha nem léteztek. Zsuzsa pedig megpróbál megbízni a mostani párjában. Épp a napokban döntött rekordot vele, hiszen már három hónapja elmúlt, hogy összeköltöztek.         

Október 14-én csoportos családállításon járhatsz utána a párkapcsolati problémáidnak. ITT (kattints!) találod a program részleteit.

Október 15-én a (klikk!) PÁRKAPCSOLATI KÉPZÉS aktuális témája: 

Hogyan működtethető hosszú távon megfelelően egy párkapcsolat, milyen feltételei vannak a közös jövő lehetőségének.

A jó és rossz élményeik, a félelmeink, és reményeink már az első pillanattól jelen vannak a párkapcsolatainkban. De honnan jön az a megérzés, amely az egyik embernél felvillanyoz, reménnyel tölt el, a másiknál meg bizalmatlanná tesz? Mivel rontod el a házasságodat, és vajon hogyan mentheted meg? 

Főoldal / Cikkek